Sponsorlu Bağlantılar
RULET KEK
Sosu için
1 paket vanilyalı pudinğ
Paketin üzerindeki yazan miktarda süt
1 yumurta
Pudingi,sütü ve yumurtayı tencereye alıp blendırla iyice karıştırıp ocağa alıyoruz,sürekli karıştırarak pişiriyoruz,pudinğ kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz,soğuyunca sıkma torbasına koyup kenara alıyoruz.
keki için malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp mikserle 3_4 dk çırpıyoruz,ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz,sonra sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz,sonra,kabartmatozu,vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyip karıştırıyoruz,sonra unu eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.yağlayıp unladığımız yuvarlak borcama kek harcını döküp üzerine pudingi daireler şeklinde üzerine sıkıyoruz,pudingin tamamını kullandım ben.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.pişme kontrolünü kürdanla yapıyoruz.kurdani keke batırıp çektiğimizde kürdan temiz çıkıyosa pişmiş demektir.soğuyan kekimizi ters düz edip servis tabağına alıyoruz,istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz,afiyetle🙋🏻♀️
❤pudinge yumurta katmamızın sebebi çatlamasını engellemek için
❤keke suyu ılık katmamızın sebebi şekerin erimesi içine 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments