Sponsorlu Bağlantılar
ŞEKERPARE
1 paket teremyağ (yumuşak)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un(4 buçuk su bardağı kadar) yine de kontrollü koyun.
Şerbeti
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 vanilya
Önce şerbeti yapalım.Su ve şeker kaynatılır.Ilınınca içine vanilya eklenip karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
Hamuru:tereyağ ve pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar çatalla ezin.Yumurta ve sıvıyağ eklenir.Un ve kabartma tozu konulup yoğurulur.
Cevizden büyük parçalar alınıp yuvarlanır.Ortasına parmak bastırılıp şekil verilir.170 derecede 20 dk. pişirilir.Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.Üzeri kapatılıp çekmesi için bekletilir.
Tatlının üstüne yumurta sürülmediği için fındık vb. şeyler üstünde durmuyor.Daha önce denedim hepsi döküldü.(çay bardağı ajda boy)Vanilya da sadece şerbete konuluyor. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments