Sponsorlu Bağlantılar
Süt Dilimi
Malzemeler:
Keki için;
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 kaşık sıcak su
1 çay bardağı un
2 kaşık kakao
Yarım çaybardağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
100 gr labne
100 süt kreması
1 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı bal
Üzeri için;
80 gram sütlü 80 bitter çikolata benmari usulü eritilmiş
Hazırlanışı;
Kekten önce kremayı hazırlayalım tim malzemeleri bir kaba alıp çırpalım ve hazır olunca dolaba kaldıralım daha sonra 4 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın bir fiske tuz ile beyazları köpürtün ve bir kenara alın sarılarına şekeri ekleyip rengi açılana kadar çırpın 3 kaşık suyu ekleyin ve diğer kuru malzemeleri eleyerek ekleyin en son yumurta beyazlarını ekleyin ve yavaşça söndürmeden karıştırın yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine eşit olarak yayılır 180 derecede 10 dakka kadar pişirin kürdan testi yapmayı unutmayın kek pişince kenarlarını düzgün bir şekilde kesin ve soğumaya bırakın soğuyan keki ortan uzunlamasına 2 eşit parçaya bölün ve bölünen bir parçayı yeniden 2 ye bölün ve 7 parça kesin yani bir yarıdan tam 14 parça çıkaracaksınız kesmediğiniz tarafa kremayı sürün ve kestiğiniz parçaları üstüne dizin dizdikten sonra kestiğiniz çizgilerden alttaki keki de kesin bunu yapmamızın amacı keki üstüne koyunca kesersek kremamız yanlardan çıkar üst katını keserde altını sonra kesersek düzgün bir kek ortaya çıkar daha sonra benmari eritilmiş çikolataya uçlarını batıralım ve yağlı kağıt üstüne dizelim 10 dakika dolapta bekletip çikolatalar donunca tabaka alıp servis yapalım afiyet olsun 😋 a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments