Sponsorlu Bağlantılar
AYVA REÇELİ
Malzemeler
3 adet ayva
2 buçuk su bardağı toz şeker
3 bucuk su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
3-4 adet karanfil
hazırlanışı
Ayvalar kabukları soyularak resimdeki gibi küp kup dogranir.
Bu işlem yapılırken çekirdekleri de bir kenarda biriktirilir. Daha sonra kullanacağız cekirdekleri. Renk vermede yardimci olacak. Ayvalar dilimlendikten sonra bir tencerenin içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve birkaç saat beklemeye bırakılır. Bu bekleme islemini gecedende yaparak daha fazla sulanip lezzet katmasini saglayabilirsiniz.Şekerler erimeye basladiktan sonra üzerine su eklenir.Son olarak ayvaların çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır.Reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır.Ocağı kapatmaya yakın limon suyu ve karanfiller de eklenir, bir kaç dakika daha kaynatıldıktan sonra alınır.Soğumasını beklemeden kavanozlara paylaştırılıp kapağını kapatılır.
Afiyet olsun.Bu ölçülerden 1 kg yakın ayva reçeli çıkıyor.
Ayva reçeli yaparken unutmayın, rengi buradaki gibi kırmızı olmasını sağlamak için ayva çekirdeklerini kullanıyoruz. Ayva reçeline bu güzel rengi veren şey yine kendi çekirdeğidir. Ayva reçeli nasıl yapılır merak edenlere bu tarifimi tavsiye ederim, memnun kalacağınıza eminim, şimdiden afiyet olsun.'e tesekkurler.
Malzemeler
3 adet ayva
2 buçuk su bardağı toz şeker
3 bucuk su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
3-4 adet karanfil
hazırlanışı
Ayvalar kabukları soyularak resimdeki gibi küp kup dogranir.
Bu işlem yapılırken çekirdekleri de bir kenarda biriktirilir. Daha sonra kullanacağız cekirdekleri. Renk vermede yardimci olacak. Ayvalar dilimlendikten sonra bir tencerenin içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve birkaç saat beklemeye bırakılır. Bu bekleme islemini gecedende yaparak daha fazla sulanip lezzet katmasini saglayabilirsiniz.Şekerler erimeye basladiktan sonra üzerine su eklenir.Son olarak ayvaların çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır.Reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır.Ocağı kapatmaya yakın limon suyu ve karanfiller de eklenir, bir kaç dakika daha kaynatıldıktan sonra alınır.Soğumasını beklemeden kavanozlara paylaştırılıp kapağını kapatılır.
Afiyet olsun.Bu ölçülerden 1 kg yakın ayva reçeli çıkıyor.
Ayva reçeli yaparken unutmayın, rengi buradaki gibi kırmızı olmasını sağlamak için ayva çekirdeklerini kullanıyoruz. Ayva reçeline bu güzel rengi veren şey yine kendi çekirdeğidir. Ayva reçeli nasıl yapılır merak edenlere bu tarifimi tavsiye ederim, memnun kalacağınıza eminim, şimdiden afiyet olsun.'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments