BALKABAKLI PASTA - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Ocak 2019 Pazar

BALKABAKLI PASTA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





BALKABAKLI PASTA
3 Adet Yumurta
3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Yemek Kaşığı sıcak Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Balkabağı püresi
4 su bardağı balkabağı püresi
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
kremanın yapılışı:balkabağını doğrayıp 1 su bardağı kadar suyla pişirin iyice yumuşayınca ocaktan alıp robottan geçirin ve üzerine nişasta şeker portakal kabuğu rendesi koyup koyulaşana kadar pişirin.
yapılışı:Yumurta beyazları şekerle birlikte köpürene kadar çırpılır.şekerin iyice erimesi gerek.sonra yumurta sarıları vanilya sıvıyağ ve su eklenir tekrar karıştırılır.kabartma tozu ve unu ilave edip mikserin en düşük seviyesinde ya da tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırmamız yeterli olacaktır.yağlanmış unlanmış kek kalıbına karışım dökülerek önceden ısıtılmış 180derece fırında pişirilir 
kelepçeli kalıbın tabanını ıslatıp balkabağı püresinden çok az sürün ve ikiye bölümüş kekin bir parçasını üstüne koyun ve tekrar balkabağı pürrsinden koyun kekin diğer parcasını da koyarak  balkabağı püresiyle pastayı kaplayın dilediğiiniz gibi süsleyerek dolapta en az 3-4 saat bekletin servis edin afiyet olsunKek Dünyası'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments