PORSİYONLUK ALMAN PASTASI
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı yada margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket ınstant maya
5-6 su bardağı un
Kreması için
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
yapılışı:hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştılır ve azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edilir hamur 1saat kkadar mayalandırılır ve bu arada kremayı yapablrsnz krema için vanilya dışında bütün malzemeler karışırılır ve vanilyası eklenip mikserlenir hamurdan ceviz büyüklünde parçalar koparılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizlir 200 derece fırında pişirilir piştikten sonra ortadan ikiye kesilip krema konulur ve dilerseniz kenarlarına krem şantiyle süsleyeblrsnz afiyet olsunKek Dünyası'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments