Sponsorlu Bağlantılar
Cantuccini Tarifi
Malzemeler * 150 gr tereyağı
* 300 gr toz şeker
* 4 yumurta
* Vanilya
* Tarçın
* 375 gr un
* Kabartma tozu
* Bir fiske tuz
* 200 gr badem
🍋
Yapılışı
İlk olarak bütün haldeki bademleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup 180 derecelik fırına atıp kavrulmasını sağlayalım.
Bademler fırındayken, oda sıcaklığındaki tereyağı ile şekeri çırpıyoruz. Ardından yumurtaları ve vanilyayı (sıvı veya toz) ekleyip kremsı bir kıvam alana dek çırpmaya devam ediyoruz. İçine kabartma tozu ve bir fiske tuzu karıştırdığımız unumuzu bu karışıma ekleyip hamur kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Bademleri fırından çıkarıp çok küçük olmayacak şekilde kesiyoruz. Kesilen bademleri hamurun içine ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Tezgahı unlayıp hamuru tezgahın üzerine boşaltıyoruz. Yapışkan bir hamur olacak. Üzerine yavaş yavaş un ekleyip kalın rulo şekline getirmeye çalışıyoruz. Bunu oluşturduktan sonra ruloyu 3 eşit parçaya bölüp daha ince rulolar oluşturuyoruz. (Kurabiyeler daha ufak olsun isterseniz 6’ya bölün) Ardından bu 3 ruloyu yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz. 35-40 dk kadar (fırına bağlı) pişirdikten sonra fırından alıyoruz.
En fazla 10 dk kadar soğumaya bıraktıktan sonra ruloları tek tek alıp verev şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz verevleri yan yatacak şekilde tepsiye tekrar diziyoruz. Tümünü dizdikten sonra tekrar fırına koyup 7-8 dk pişiriyor, sonra çıkarıp kurabiyelerin terslerini çevirip bir 7-8 dk daha pişiriyoruz.
Soğumalarını bekleyip servis ediyoruz.
Kurabiyeler soğuyunca çok kıtır olacaklar, çünkü bunlar normalde kahve ya da çaya batırıp yenmek için yapılan kurabiyeler. Batırmadan da yenebilir tabii :) Afiyet olsun! 😘 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments