Sponsorlu Bağlantılar
Lazanya Tarifi
🌿
Malzemeler
* 12 yaprak lazanya (sayı pişirme kabınızın büyüklüğüne göre değişebilir)
* 1 su bardağı kaşar peyniri Beşamel sos için:
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 4 yemek kaşığı kadar un (azar azar ekleyin, topaklanır fazla gelirse eklemeyi kesin)
* 3 su bardağı kadar süt * tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber
Harç için:
* 300 gr. kıyma
* 1 büyük soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 silme yemek kaşığı domates salçası
* 2 domates tuz, karabiber,pulbiber,sıvıyağ
🍋
Yapılışı
* Kıymayı biraz yağ ile kavurmaya başlayalım.
* Suyunu bırakıp yarısını çektikten sonra yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.
* Soğanlar solduktan sonra salçasını ekleyip kavuralım.
* Sarımsağını ekleyelim.
* Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar ağzını kapatıp bekleyelim.
* Domatesler piştikten sonra altını kapatalım.
* Aynı anda beşamel sosu da hazırlayalım.
* Tereyağını eritip çırpma teli ile karıştırarak unu ekleyip kısa bir süre kavuralım.
* Un topak topak olursa sütü eklediğimizde de çözülmez, tereyağının içinde erimiş sıvı bir un kütlesi olması gerekir.
* Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyelim.
* Göz göz olana dek karıştırarak pişirelim. Tuz ve karabiberi de ekleyelim.
* Soğumaya başladıkça katılaşacağını da hesaba katarak çok koyu kıvamlı olmayan sosumuzu hazırlayalım.
* Beşamel sos ve kıymalı iç sıcakken yemeğimizi hazırlayacağız ki lazanyalar yumuşasın, çünkü lazanyaları haşlamadan kullanacağız.
* Borcama bir kepçe beşamel sostan yayıp bir kat lazanya serelim.
* Lazanyanın üzerine kıymalı içten ince bir kat olacak şekilde eşit olarak yayalım.
* Onun üzerine tekrar bir kepçe kadar beşamel sostan dökelim.
* Tekrar lazanya koyarak iç harç bitene kadar bu sırayla işlemleri tekrar edelim.
* En üste bir kat lazanya serip sadece beşamel sosun kalanını dökelim. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırına verelim.
* Kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Sıcakken servis edelim. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments