Ceviz Dolgulu Pratik Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Ocak 2019 Salı

Ceviz Dolgulu Pratik Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





TEREMYAĞLI CEVİZ DOLGULU TATLI 
Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında yumuşamış teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı yoğurt (125 ml)
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 buçuk su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin yumuşak bir hamur olacak sert olursa pişerken çatlar)
Şerbeti İçin ;
3 buçuk su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
İçine iri kıyılmış ceviz
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki soğusun derin bir tencereye şeker ve suyu alalım.
Şeker eriyene kadar ara ara karıştıralım kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatıp limon ilavesiyle bir iki dakika daha kaynatıp altını kapatalım ⚡️
Hamuru için yumuşak teremyağı, sıvı yağ, yumurta, irmik, yoğurt, sirke, fıstık ezmesi ve vanilyayı güzelce karıştırıyoruz.
Sonra un ve kabartma tozu ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurdan küçük mandalina kadar parçalar koparıp kerebiç kalıbında içini çukurlaştırıp iri kıyılmış ceviz koyalım kapatalım.
Yağlanmış tepsiye hafifçe vurarak çıkararak tepsiye yerleştirelim ( hamurunda fıstık ezmesi olduğu için isterseniz ceviz koymadan sadede yapabilirsiniz öylede çok lezzetli)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Kızaran tatlıları şerbetin içine atıp tatlılar dibe çökünce bir kevgir yardımıyla servis tabağına alalım kalan şerbeti üstüne gezdirelim bu yöntemle tatlı şerbeti çok daha güzel çekiyor , ama uğraşamam diyorsanız:)) şerbeti üzerine gezdirip bir kerede ters çevirerek tatlının şerbeti eşit çekmesini sağlayabilirsiniz.
Tatlı şerbeti tamamen çekip soğuyunca servis yapıyoruz 😋 Afiyet olsun:))nerminmutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments