Dereotlu Kıyır Poğaça - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Ocak 2019 Salı

Dereotlu Kıyır Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





DEREOTLU KIYIR POĞAÇA 
Malzemeler:
125 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
2 tane yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı mayonez (çabuk bayatlamasını önlüyor)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam ince kıyılmış dereotu
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçine beyaz peynir
Hazırlanışı
Poğaçanın yapımına tereyağını eritmekte başlayalım eriyip hafifçe pembeleşince altını kapatalım. Ilıyana kadar bekletelim.
Un kabartma tozu ve beyaz peynir hariç diğer malzemeleri karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Ben dört bardak un kullandım sizde unu kontrollü olarak ekleyin. Hamur baya yumuşak kıvamda bir hamur oluyor.
Unu fazla ilave etmeyin ki kıyır kıyır ağızda eriyen bir poğaçanız olsun hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp içine beyaz peynir koyup poğaça şekli veriyoruz
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz 😋👌🏻afiyet olsun:)) nerminmutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments