Sponsorlu Bağlantılar
FIRIN SÜTLAÇ 🍮
Malzemeler (6 kase için);
🌰 1 litre süt
🌰 1 subardağından iki parmak eksik şeker
🌰1 paket vanilya
🌰yarım çaybardağı pirinç
🌰3 çorba kaşığı nişasta
🌰1 adet yumurta sarısı
🌰 1 su bardağı süt 🥛 .
Hazırlanışı;
Öncelikle pirinci suyla haşlayalım iyice açılsın sütü ve şekeri bir tencereye alıp kaynatalım kanadıktan sonra vanilyayı ve haşlanmış ve süzülmüş pirinci ekleyelim karıştıralım ocağın altını kısalım ayrı bir kapta yarım su bardağı sütle yumurta sarısını iyice çırpalım tamamen karışıp homojen olması gerekiyo daha sonra bu karışımın içerisine nişastayı ekleyip çatal yada çırpıcı yardımıyla iyice ezelim hiç topak kalmasın iyice karıştırdığımız bu karışımı yavaş yavaş kaynayan sütlacımıza ilave edelim dökerken sütlacıda aynı zamanda karıştıralım kıvamımız muhallebi kadar koyu olmamalı karıştırdığımızda kaşık hafif zorlanmalı boza kıvamında olmalı fırına atacağımız için biraz daha koyulaşacak pirinçler şişecek oda biraz kıvamını artırıcak bunlarıda hesaba katın ama yinede eğer çok duru olduğunu düşünüyosanız yarım su bardağı sütle yarım çorba kaşığı nişastayı karıştırarak tekrar ilave yapabilirsiniz. Bu noktada sizin ayarlamanız gerekiyo kıvamını👍🏼 bir taşım kaynattıktan sonra güveç kaplarımıza yada fırın kaselerimize sütlacı paylaştıralım fırın tepsisine dizelim tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su koyalım ! Kontrollü kızartıp soğuduktan sonra dolapta en az3 saat bekletip fındıkla servis edelim'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments