Sponsorlu Bağlantılar
HİNDİSTAN CEVİZLİ DİLİMLER
Malzemeler:
100 gr tereyağ
2 paket yulaflı bisküvi
Ara kat için:
2.5 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
40 gr kadar tereyağ
200 gr krema
Üzeri için:
200 gr çikolata (ben 100 gr ını bitter koydum)
200 gr krema
Yapılışı:
Bisküvileri rondodan geçirip tereyağla karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş büyük borcam büyüklüğünde bir kelepçeli kalıba serip üzerine bastırarak sıkılaştırıyoruz. Fırında 5-10 dakika tutup çıkartıyoruz. Dikkat edin kızarmasın. Hindistan cevizini kremayı eritilmiş tereyağını fındığı ve pudra şekerini iyice karıştırıp bisküvilerin üzerine yayıyoruz. Yavaş yavaş kaşığın tersiyle düzeltiyoruz.Isıttığımız kremanın içine çikolataları koyup erittikten sonra ılıması için ara ara karıştırıp kıvam alınca en üste döküp buzdolabında birkaç sast donması için bekletiyoruz. Sonra dikkatlice dilimliyoruz. Afiyet olsun. 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments