Sponsorlu Bağlantılar
ISPANAKLI ÇITIR GÜL BÖREK
Malzemeler
✅5 adet hazır yufka
✅3 yemek kaşığı erimiş teremyağ ✅1 çay bardağı sıvı yağ
✅un ✅üzeri için 2 adet yumurta sarı
✅üzeri için hashaş ✅Yarım kilo ıspanak ✅sıvı yağ
✅3 adet patates
✅2 adet soğan
✅Tuz, karabiber kırmızı pul biber
Öncelikli olarak sıvı yağda soğanı kavurun ıspanağı ekleyin har ateşte baharatları ve rendelenen çiğ patatesleride kavrulan ıspanağa ilave edip karıştıralım suyunu çekince ocağın altını kapatalım.
Ve soğutalım. ✅Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağı karıştıralım. yufka tezgahın üzerine serilir.Üzerine yağ karışımını fırça ile yufkanın her yerine sürülür ve 1 yemek kaşığı un süzgeçle yufkanın her yerine gelecek şekilde unlanır.Unladığınız yufkayı 4 e bölelim üçgen elde edelim. Üçgenin geniş tarafına harcımızı koyalım ve rulo sarıp sonrada gül şeklinde saralım . Üzerine Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürelim ve hashas serpip tepsiye dizelim. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments