Sponsorlu Bağlantılar
PÜF NOKTALARI 🌺
Öncelikli olarak püf noktalardan bahsedelim .. ✅Öncelikle tüm malzemeler oda ısısında olsun..
✅ikincisi ve en önemlisi hamurumuzu fazla yoğurmuyoruz. Malzemeler birbirine karışsa yeter..
✅Fırının önceden ısıtılmış olması lazım ve fırın ayarı en fazla 170 olmalı. Fırınızın fazla ısıtıyorsa 160 olsun...
✅Kurabiye hamurumuz dolapta en az 1 saat dinlendirin ✅ Gerekli malzemelerin karıştırırken sıralaması da çok önemli o yüzden tarifi detaylı vereceğim.....................................................................🌺ELMALI KURABİYE 🌺 ✅200 gr oda ısısında tereyağ
✅1 çay bardağı sıvı yağ
✅3 yemek kaşığı pudra şekeri ✅3 yemek kaşığı nişasta ✅2 yemek kaşığı yoğurt ✅1 adet yumurta ✅1 yemek kaşığı sirke ✅yarım paket kabartma tozu ✅aldığı kadar un ✅İç malzemesi için ✅
✅ 5 adet elma kabuklarını soyup rendeleyin suyunu sıkın ve tencereye alın ✅üzerine 1 su bardağı şeker ilave edin ✅iyice pişirin suyunu iyice çeksin . Çünkü sulu kalırsa kurabiyenizi sulandırır ve lezzetli olmaz.
✅pişen elmalarınızın üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ✅1 çay bardağı kırık fındık ekleyin iyice karıştırın soğumaya bırakın.... 🌺HAMUR MALZEMESİ İÇİN🌺
Öncelikli olarak tereyağı sıvıyağ yumurta nişasta pudra şekerini mikserde iyice çırpın sonra ılık yoğurdu ve sirkeyide karıştırın ve çırpın ve unu yavaş yavaş ekleyin yarım paket kabartma tozunu ve unu yine yavaş yavaş ekleyip çok yumuşak bir hamur yapın. Dolapta dinlenen hamuru mardene ile açıp istediğiniz şekili verin ve ısınmış fırında 170 derecede en fazla 20 derece pişirin. Pişen kurabiyeleri pudra şekeri serpin. Afiyet bal şeker 🌺'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments