Sponsorlu Bağlantılar
ISPANAKLI ÇITIR BÖREK
Malzemeler
✅5 adet hazır yufka
✅3 yemek kaşığı erimiş teremyağ ✅1 çay bardağı sıvı yağ
✅1 su bardağı süt
✅1 çay bardağı yoğurt
✅1 yemek kaşığı sirke( olmasada olur) ✅1 paket kabartma tozu
✅un ✅üzeri için 2 adet yumurta sarı
✅üzeri bulamak için az kavrulmuş susam
İç harç için
✅Yarım kilo ıspanak ✅sıvı yağ
✅4 adet patates
✅2 adet soğan
✅Tuz, karabiber kırmızı pul biber
Öncelikli olarak sıvı yağda soğanı kavurun ıspanağı ekleyin har ateşte baharatları atıp kavurun. Haşlanan ve rendelenen patates kavrulan ıspanağa ilave edip karıştıralım Ve ocağın altını kapatalım.
Ve soğutalım. ✅Eritilmiş tereyağ, sıvıya, süt, yoğurt, kabartma tozu sirkeyi bir kapta karıştırılır 1 adet yufka tezgahın üzerine serilir.Üzerine yağ karışımını fırça ile yufkanın her yerine sürülür ve 1 yemek kaşığı un süzgeçle yufkanın her yerine gelecek şekilde unlanır.Unladığınız yufkayı yarım yufka olacak şekilde katlayınız.Yarım yufkanın üzerini yağlayıp tel süzgeçle yufkamın her tarafına gelecek şekilde tekrar un serptikten sonra yufkanın uzun tarafına iç harcımızı koyalım ve rulo yapılır ve 4 parmak ölçüsünde kesilir. Yumurta sarısı sürülür ve susama batılıp ve tepsiye dizilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments