Sponsorlu Bağlantılar
KAŞIK DÖKMESİ
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağından bir parmak kadar az sıvı yağ(sağlıklı olması açısından zeytinyağı kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 – 2 su bardağı un
Hazırlanışı
Yoğurt, yumurta ve sıvı yağ çırpılır.Üzerine kabartma tozu, tuz ve un eklenerek karıştırmaya devam edilir.Gerekirse bir miktar daha ekleyebilirsiniz koyu kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.Hamur hazır olduktan sonra yapışmaz bir tavanın tabanı çok az yağlanır, hamurdan birer kaşık koyularak her iki yüzeyi de pişirilir.Orta ateşte pişirebilirsiniz, çok harlı ateşte hamurun içi pişmeyebilir.Tüm hamur bu şekilde pişirildikten sonra servis edilir. Afiyet Olsun 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments