Sponsorlu Bağlantılar
LİMONLU ENFES PASTA
Keki için:,
2 yumurta
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı süt
1çay bardağı şeker
1pkt kabartma tozu
1çay bardağı rondodan geçirilmiş ceviz
portakal yada limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı un
2pkt vanilyalı puding( arkasında yazan tariften yarım bardak az süt)
1yemek kaşığı nişasta
limonlu kreması için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1yemek kaşığı un
2yemek kaşığı şeker
1limon kabuğu rendesi ve suyu
yarım çay kaşığı zerdeçal(renk vermesi için yoksa kullanmayabilirsiniz)
Limon suyu dısında bütün malzemeleri karıştırıp koyu kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alıp lşmon suyunu ekleyip mikserle çırpın
yapılışı:kek için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın diğer malzemeleri ekleyip tekrar mikserin en düşük seviyesinde çırpın ve orta boy borcam yada kek kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı boşaltın 180 derece fırında pişirin
pudingi nişasta ve sütle pişirin .Kek piştikten sonra dilerseniz yarım bardak kadar süt yada meyve suyuyla ıslatın yumuşacık bir kek olduğu için ben ıslatma işlemini yapmadım ılıyan keke pudingi dökün ve dolapta biraz dinlendiirn daha sonra limonlu kremasını da yayıp dolapta 3-4 saat mümkünse bir gece bekletin daha güzel kesilip kıvamı yerinde olur ben bezeleri kesip süsledim siz de dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun.Kek Dünyası'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments