Sponsorlu Bağlantılar
Poğaça Ekmek
Malzemeler
1/2 sb süt
1 tatlı kaşığı instant toz maya
1 yk şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
2 sb un’ a ilave 2 yk un
100 gr oda ısısında tereyağ
Yapılışı
Ilık süt içerisine mayayı ve şekeri ilave edip 5 dk bekletiniz. 2 yumurtanın 1 tanesini sarısını üstüne sürmek için ayırt edip yumurtaları ekleyerek elinizle karıştırıp ununuzu kontrollü bir şekilde ilave ediniz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Sonradan bu hamura 4-5 parçaya böldüğünüz yumuşak tereyağdan bir parçasını alıp hamura yediriniz.Yedirdikren sonra diğer tereyağ parçaları bitene kadar aynı işlemi uygulayınız. Cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üstünü kapatıp hamurun bir saat kadar (veya hacim ikiye katlanıncaya kadar) bekleyiniz. Hamur mayalandıktan sonra eşit 7 parçaya bölünüz. Her bir parçayı yuvarlayıp kelepçeli kalıba yerleştirip tekrar kalıbın Üzerine örtüp tekrar hamur 2 katı oluncaya kadar bekleyiniz.Tepsi mayası gelen hamurun üzerine ayırdığınız yumurta zeytinyağ karışımını fırçayla sürüp üzerine susam serpiniz. Isıtılmış 190 derece fırında üstü iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.Pişip, pişmediğini kürdan testi uygulayarak anlayabilirsiniz.Fırından çıkardıktan sonra 15 dk bekleyiniz.Bu ekmeği reçelle,marmelatlar veya fındık kremasını yada peynirli sandviç yapıp Afiyet’le yiyiniz'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments