Tahinle Yoğrulmuş Açma - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

14 Ocak 2019 Pazartesi

Tahinle Yoğrulmuş Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
TAHİNLE YOĞURULMUŞ AÇMA:
✅250 gr tereyağı ılık
✅2 su bardağı süt
✅1 su bardağı sıvı yağ
✅1 çay bardağı su ✅1 çay bardağı tahin
✅2 yumurta beyazı içine sarısı üzerine ✅1 paket yaş maya
✅1 çorba kaşığı tuz
✅2 çorba kaşığı şeker
✅Alabildiğine un
Yoğurma kabına süte 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip ılıtalım maya şekeri ve 1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştıralım beklesin 10 dak beklesin. 
sıvı yağı ve tahinide ekleyelim.





Tuzunu atalım ve bir yumurta beyazını ekleyip iyice karıştıralım bir taraftan unu ekleyip bir taraftan yoğuralım,toparlanınca tereyağ ve tekrar un eklemeyip yoğuralım. 
Kulak memesi bir hamur yapalım. 
Hamurumuzu mayalandıralım. 
Minik bezelere ayıralım ve uzatarak çubuk şeklinde ince şeritler yapalım.
İki şeriti alıp bir birine sararak saç örgüsü gibi kıvıralım ve iki elimizle ters yönlere yuvarlayarak tezgahta iyice kıvıralım bu aşamada ara katlar oluşacaktır.
İyice kıvırdığımız şeritlerin iki ucunu sabitleyelim yuvarlak halka yapalım,tepsiye dizelim.
Yumurta sarısına biraz pekmez ekleyerek karıştıralım açmalarımızın üzerine sürelim.
Haşhaş serpelim..
180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim.. nurtence_lezzetler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments