Sponsorlu Bağlantılar
Tereyağlı katmer poğaça
Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine) 1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket ınstant maya
Arasına sürmek için
3 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Süt su ılık olsun kabımıza sıvı malzemeleri katıp maya ve azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun🍀 Bir saat mayalanmaya bırakıyoruz🍀 Mayalanan hamuru (18 beze oldu benimkiler) bezelere ayırıyoruz iki grup yapıyoruz🍀İlk dokuzlu grubu tabak büyüklüğünde açıp aralarına oda sıcaklığında kş tereyağını sürüyoruz🍀 En üste sürmüyoruz buzdolabına koyuyoruz🍀 İkinci grubuda aynı şekilde yapıp buzdolabına koyuyoruz yağ donana kadar buzdolabında bekletiyoruz yarım saat yeterli oluyor🍀 Sonra hamuru açıp sigara böreği sarar gibi kesip üzerine harç koyup sarıyoruz🍀Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz🍀 Deneyecek olanlara kolay gelsin hoşçakalın 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments