Haşhaşlı Açma
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeleri1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 paket ınstant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 su bardağı un
Arasına sürmek için
Tereyağı veya margarin
Hazırlanışı
Yoğurma kabımıza un hariç diğer malzemeleri katıp karıştırıyoruz azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı bir önceki paylaşımda var canlarım.. Ortamın sıcaklığına göre 45 dakika yada bir saat mayalandırın.Mayalanan hamuru 12 bezeye ayırıp üzerine bir çay kaşığı tereyağı koyup elinizle açıp rulo şeklinde sarıp simit şekli veriyoruz. Şekil verme videosuda sayfamda var canlarım.. On dakika tepsi mayası için yeterli üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 20 dakikada pişti benim açmalarım.. Yumurta sarısına biraz sıvıyağ eklerseniz daha parlak olur açmalarınız. Un markası olarak bu defa sinangil kullandım çokta memnun kaldım. Hadi bakalım yapın açmaları gönderin fotoğrafları hikayede paylaşalım hepinize sevgiler hoşçakalın 🙋🙋🙋😍😍😍'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments