Vişne Soslu Islak Kek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Ocak 2019 Çarşamba

Vişne Soslu Islak Kek

Sponsorlu Bağlantılar





VİŞNE SOSLU ISLAK KEK 🍫🍒
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler;
Keki için;
🍒3 yumurta
🍒1 su bardağı şeker
🍒yarın su bardağı sıvı yağ
🍒1 su bardağı süt
🍒2 su bardağı un
🍒3kaşık kakao
🍒1 paket kabartma tozu
🍒1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
🍫1 su bardağı süt
🍫1 paket çikolata
Kremşanti için;
💕2 paket kremşanti
💕1 su bardağı süt
Vişne sosu için;
🍒1 paket vanilyalı puding
🍒4 su bardağı vişne suyu
Hazırlanışı;
Öncelikle vişne sosumuzu hazırlıyoruz çünkü pastayla buluşmadan önce iyice soğuması gerek vanilyalı puding tozunu 4 su bardağı vişne suyuyla karıştırarak koyulaşana kadar kaynatıyoruz üzeri kabuk tutmaması için streç filmle sosun üzerini kapatıyoruz
Daha sonra kekimizi hazırlıyoruz yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar gğzelce çırpıyoruz süt ve sıvıyağı ekleyip bir miktar daha çırpıyoruz daha sonra tüm toz malzemeleri karıştırıp eleyerek kek harcına ilave edip spatula veya tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz dikdörtgen borcama yada arzu ettiğiniz herhangi bir kalıba kek harcını boşaltıyoruz önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz kekimiz piştikten sonra üzerine küçük delikler açıyoruz 1 su bardağı sütü ısıtıp içerisinde 1 paket çikolatayı eritiyoruz ve kekin her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz kekimiz güzelce soğumalı 
Kremşantiyi sütle çırpıyoruz soğuyan kekin üzerine yayıyoruz dolapta iki saat bekletiyoruz daha sonra soğumuş olan vişne sosumuzu kremşanti üzerine döküyoruz yine en az 2 saat soğuduktan sonra süsleyip dilimleyip servis ediyoruz pastalimpus'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments