Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek
Sponsorlu Bağlantılar
✔️Kek için malzemeler;2 yumurta
1 çb şeker
1, 5 çb süt
1/2 çb sıvı yağ
3 yk kakao
1,5 sb un
1 pk kabartma tozu
1 paket vanilya
✔️Islatmak için
1 paket 3’ü bir arada nescafe
1 çb süt
✔️Karameli için
5 yk şeker
1 paket sıvı krema
1 yk nişasta ( buğday)
3 yk süt
1 kasenin yarısından biraz fazla kavrulmuş fıstık
✔️Yapılışı
Yumurta ve şekeri 7dk mixerle çırptıktan sonra,sütü, yağ ilave edip karıştırınız.,Unu,kakao, kabartma tozunu, vanilyalı elekte eleyerek hamura ilave edip karıştırınız.Yağlayınız ve çok az unladığınız tart kalıbına kek hamurunu döküp ısıtılmış 170 derece fırında hemen hemen 20 dk pişiriniz.Kekinizin fırından çıkarmadan kürdan testi yapınız.Fırından çıkardığınız keki ıslak bez üzerinde 5-7dk bekletip,keki kalıptan çıkaralım.Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bir çay bardağı sütle hazırladığınız nescafeli sütü tart kekinizin orta boşluğuna kaşıkla dökünüz.
✔️Karameli için;Ocağın altını orta derecede açıp teflon tavaya koyduğumuz toz şekeri sürekli karıştıralım.Şeker eriyince ocağın altını kısıp karamelize edelim.Hafif rengi döndüğünde kremayı ekleyin kaynamaya bırakın.Şeker kremayla ilk anda karışınca donar ama kısa bir süre sonra açılır.Bu arada 3 kaşık süt içerisinde nisastayi eritip kaynamakta olan kremanın içine sürekli karıştırarak ekleyin.Karamel kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.Kıvam alınca İçine kabuklarını ayıkladığınız fıstıkları ekleyin ve ocağı söndürün.Tart kekiniz ortasına karameli fıstığınızı dökünüz.Karamel donunca pastanız servise hazır.Afiyet olsun'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments