Elmalı Şerit kurabiye
Sponsorlu Bağlantılar
İç harcı için4 elma
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1, 5 çay kaşığı tarçın
İlk önce elmalar soyulur.Rendelenip şeker ilavesi yapılır.Suyu çekinceye kadar pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ve ceviz içi eklenip karıştırılır.
Hamuru için
250 gr tereyağ (oda ısısında yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı dolusu yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1/2 çay bardağı nişasta
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 5 sb birazcık fazla)
Yapılışı
Nişasta ve un hariç bütün malzemeler birarada elinizle yağda hamur yoğurma makinasın karıştırılır. Sonrasında nişasta ve unu kontrollü bir şekilde eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur üstü kapatılır ve 10dk dinlendirilir.Cevizden biraz büyük bezeler alınır. İstenilen şekil verilir.Eğer Şerit kurabiye şeklini vermek istiyorsanız,görselleri kaydırarak şerit kurabiye şeklinin nasıl verildiğini görebilirsiniz.170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarmadan pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri serpilir veservis yapılır'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments