Sponsorlu Bağlantılar
BAYAT EKMEKTEN RULO PASTA
100 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı bayat ekmekten yapılmış galeta unu
Kıvamını ayarlamak için süt
ARASI İÇİN
1 paket sıvı krema ( 200 ml ‘ lik )
Yarım çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
2. 5 paket hindistan cevizi(125 gr)
ÜZERİ İÇİN
Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağını veya margarini kabın içine koyup eritin. İçerisine 1 çay bardağı sütü, şekeri ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Karışıma ev yapımı galeta ununu ekleyip sosa iyice yedirin. Dinlenmesi ve galeta unun sosu iyice içine çekmesi için yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Ardından azar azar süt ilave ederek kıvamını ayarlayın. Kıvamı yumuşak dağılmayan rahat şekil alabilen bir kıvamda olmalı. Dikkat edin sütü çok eklemeyin. Eğer sütü fazla kaçırırsanız galete unuyla toparlayın. Tezgahınızın üzerine 2 sıra yan yana olacak şekilde streç folyo serin. Hazırladığınız karışımı eşit incelikte yayın. Ara kreması için bir paket soğuk kremayı pudra şekeriyle katı kıvam alana kadar mikserle çırpın. İçerisine hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı bayat ekmekle hazırladığınız karışımın üzerine eşit şekilde yayın. Streç folyodan faydalanarak rulo şeklinde sarın. Folyoyla iyice kapatıp buzdolabına kaldırın. Soğuyup dinlendikten sonra benmari usulü erittiğiniz çikolatayla üzerini kaplayın. İstediğiniz gibi sunuma hazırlayıp dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun'na tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments