LOKANTA USULÜ İZMİR KÖFTE - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Şubat 2019 Pazar

LOKANTA USULÜ İZMİR KÖFTE

Sponsorlu Bağlantılar






Sponsorlu Bağlantılar
LOKANTA USULÜ İZMİR KÖFTE
4 adet patates
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak

KÖFTESİ İÇİN 
500gr dana döş kıyma
1 yumurta
1 adet rendelenmiş küçük boy kuru soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek veya galeta unu
Tuz, karabiber

SOSU İÇİN:
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik

KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI 
Tüm köfte malzemelerini bir kabın içinde güzelce yoğurun ve parmak şeklinde hazırlayın.Patatesi elma dilimi şeklinde dilimleyin.Önce patatesleri ardından köfteleri kızartıp havlu kağıt üzerine alın.Kızartma işlemini fazla uzun tutmayın.Fırın kabına Kızarttığınız köfte ve patatesi, dilimlediğiniz domates ve biberleri yerleştirin.Sarımsağı da parçalara ayırıp yerleştirdikten sonra sosunu hazırlayın.Tüm sos malzemelerini iyice karıştırıp köfte patateslerin üzerine gezdirerek dökün.200 derecede suyunu biraz çekene kadar pişirin.(Ben 45 dakikada pişirdim. Bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir. O yüzden kontrollü şekilde pişirin. yelizin_tatli_mutfagi'na tesekkurler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments