Sponsorlu Bağlantılar
BEREKETLI TATİL PASTASI
Keki için
4 yumurta ( oda ısısında )
1 su bardağından azıcık fazla şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt (oda ısısında )
2 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Islatmak için : 1. 5 su bardağı süt
Kreması için :
3 sb süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Krema ılıkken eklemek için :
1 poşet sade kremşanti
İsteğe gore Kremaya eklemek için :
3 adet muz (muz yoksa damla çikolata da ekleyebilirsiniz ben muz ekledim )
Üstü için : 2 su bardağı süt, 1 poşet çikolatalı sos
Hazırlanışı
Önce kremasını yapalım ki soğusun. 😉 ..şanti hariç hepsini sütün içine koyup karıştırarak pişirelim. Koyulaşıp fokurdayinca altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Ilıkken içine toz şantiyi ekleyelim mikserle iyice karıştıralım. .(krema koyu oluyor şanti onu yumuşatıyor merak etmeyin, ılıkken şantiyi daha güzel yiyor )
Krema hazır 😉 bunu dolaba kaldıralım 😊
kekine geçelim 😉
Oda ısısında yumurtalarla şekeri iyiiiice çırpalım ki güzel kabarsın 😉 sırasıyla karıştırarak diğer malzemeleri koyalım. En son unu koyup üstüne kab.tozunu ekleyip son kez çırpalım ve kek harcımız hazır 😉 yağlanmış büyük dikdörtgen borcama bunu boşaltalım ve onceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 – 30 dk arası pişirelim. Kek piştikten 5 dk sonra keki sütle ıslatalım. Kek sütünü çekerken soğumaya bırakalım. Sonra kremayı çıkarıp, içine muzu küçük doğrayıp karıştıralım. Kekin üstüne kremayı parça parça koyup ( yayarken kolay olur ,alttaki kek kalkmaz 😉) kremayı güzelce yayalım. Sonra çikolatalı sosu pişirelim ..onu da birazcık soğutalım. İlk sıcaklığı çıksın en azından 😉sonra da kremanın üstüne düzgünce yayalım. Harika pastamız hazır 😊 😉 biraz dinlenince servise hazır 😉 ben dinlendirmeden kestim yine 'e tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments