Sponsorlu Bağlantılar
1 sb sıvıyağ
1 su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sirke
125 gr Margarin ya da tereyağ (oda ısısında )
1 tatlı kaşığına yakın tuz ( doldurmayin)
Yarım tatlı kaşığı şeker
1 yumurta ( sarısı üstüne )
Yarım paket kabartma tozu
2.5 sb diye hatırlıyorum ama ele yapışmayan bir hamur olana kadar atın 😉. .susam vs. .
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzemeleri iyice karıştıralım ve yavaş yavaş un
ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir
Hamur yapalım. Masaya streç film ya da yağlı kağıt serip üstüne hamuru koyup, onun üstüne tekrar streç film serelim ve uzunlamasına çok kalın ve ince olmayacak şekilde merdaneyle büyütelim. Sonra bunu karelere kesip her kareyi kenara çekip ortadan hafifçe buzdurup papyon şekli verelim. .kenarlarına da bıçakla kesitler atabilirsiniz (farketmez ). .sonra bunlari bıçağın ucuyla yavaşça yerinden alıp tepsiye dizelim. .elimizle yaparsak şekli bozulur. .sonra da tepside üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu vs serpip önceden ısıtılmış fırında 25 dk kadar falan üstü kızarana kadar pişirelim. Kıyır kıyır tuzlularim iz hazır 😉 afiyetler olsun 👍'e tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments