Sponsorlu Bağlantılar
BÜZGÜLÜ BÖREK
4 adet yufka.
🥔Iç malzemesi🥔
4-5 adet patates
Bir kase kıyma
Tuz Karabiber
Sıvı yağ.
🥔Sosu için🥔
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Ilk önce iç malzemesini hazırlıyoruz.kiymayi tenceye alıp 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kavuruyoruz.
patateslerimizi soyup rendeliyoruz ve üzerine su alıp süzüyoruz ve iyice elimizle sıkıp suyunun çıkmasını sağlıyoruz(bunu yapmamızın sebebi patateslerimizin böreğin içinde kararmamasi)
Kavrulan kiymanin üzerine patatesleri alıp kavurmaya başlıyoruz.kavrulunca tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.Bir adet yufkayı alıp acip heryerine sosumuzdan sürüyoruz üzerine ikinci yufkayı da acip onunda her yerine sos sürüyoruz ve bir sütlü kahve fincanı tabağını alıp ters bi şekilde yufkanın üzerine koyup daire şeklinde kesiyoruz.butun yufkayı aynı şekilde daire olarak kesiyoruz.her bir dairenin içine yeteri kadar iç harcimizdan koyup iki ucunu birleştirip D şeklinde katliyoruz.kenarindan başlayarak kürdana takiyoruz buzgulu sekilde ve gorseldeki şekli veriyoruz yağlı kağıt sevdiğimiz girin tepsisine diziyoruz.
Diğer 2 yufkayaysa aynı işlemi uyguluyoruz ve boreklerimizin üzerine su ve sıvı yağ karışımı sürüp önceden işittiğimiz 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments