Sponsorlu Bağlantılar
VİŞNE SOSLU BROWNİ🍒
250 gr bitter çikolata
150 gr tereyagi
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker(300 ml)
1 su bardağı un(300 ml)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tutam tuz
1 su bardağı vişne
.VİŞNE SOSU İÇİN🍒
1.5 su bardağı vişne suyu(hazır meyve suyu kullandım)
1 çay bardağı vişne
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı seker
Ilk önce tereyağını bir kaba alıp ocakta eritiyoruz içine çikolataları atıp kenara alıp karıştıra karıştıra eritiyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
Başka bir kasede yumurta ve şekeri iyice kopurene kadar köpük halini alana kadar çırpıyoruz,un kakao ve nescafeyi de eleyerek ekliyoruz ve yumurtalı karışımı söndürmeden yavaşça alttan iste doğru karistiriyoruz.sonra erittigimiz çikolata ve tereyağı karışımını yavaşça ilave ederek yavaşça karıştırıyoruz köpüğü söndürmeden.daha sonra firin kabimiza yağlı kağıt serip harcimizi döküyoruz ve 1 su bardağı visnelerimizi ara ara hamura yerleştiriyoruz önceden işittiğimiz 170 derece fırında pişiriyoruz.kurdanla kontröl edebilirsiniz
Sosu için tüm malzemeleri tencereye alıp çırpıp ocağa alıyoruz kaynayinca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkan kekimiz ılıyınca sosu üzerine döküyoruz servis ederken de dökebilirsiniz
AFIYET OLSUN'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments