Sponsorlu Bağlantılar
ÇİLEKLİ PARFE🍓
1 poşet krem şanti
1 paket krema(200 ml)
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Çilek (20-22 adet kadar çilek kullandım)
TABANI İÇİN
1 paket tahılı bisküvi ( üzümlü olanlardan kullandım)
50 gram tereyağı
ÜZERİ İÇİN
Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
Kıyılmış ceviz ve çilek
HAZIRLANIŞI
Öncelikle çilekleri blendırla püre haline getirip kenara alın.Ardından bisküvileri rondonuza koyup un haline getirin.Oda ısısında yumuşamış tereyağını ekleyip iyice birbirine yedirin.Çırpma kabınıza soğuk sütü ve soğuk kremayı, toz krem şantiyi, vanilyayı ve pudra şekerini ekleyip koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpın.Ardından püre haline getirdiğiniz çileği ekleyip çırpmaya devam edin.Kabınızın içini buzdolabı poşeti ile kaplayıp hazırladığınız parfeyi içine boşaltın.Üzerine hazırladığınız bisküviyi yayıp dondurucunuza kaldırıp iyice donana kadar bekletin.Donduktan sonra istediğiniz zaman kalıptan ters çevirerek çıkartın ve dilimleyerek servis edin.Parfenizin şeker ve çilek oranını istediğiniz oranda ayarlayabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde özellikle iftar sonrası tüketebileceğiniz serinletici bir lezzet… Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun'na tesekkurler
1 poşet krem şanti
1 paket krema(200 ml)
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Çilek (20-22 adet kadar çilek kullandım)
TABANI İÇİN
1 paket tahılı bisküvi ( üzümlü olanlardan kullandım)
50 gram tereyağı
ÜZERİ İÇİN
Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
Kıyılmış ceviz ve çilek
HAZIRLANIŞI
Öncelikle çilekleri blendırla püre haline getirip kenara alın.Ardından bisküvileri rondonuza koyup un haline getirin.Oda ısısında yumuşamış tereyağını ekleyip iyice birbirine yedirin.Çırpma kabınıza soğuk sütü ve soğuk kremayı, toz krem şantiyi, vanilyayı ve pudra şekerini ekleyip koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpın.Ardından püre haline getirdiğiniz çileği ekleyip çırpmaya devam edin.Kabınızın içini buzdolabı poşeti ile kaplayıp hazırladığınız parfeyi içine boşaltın.Üzerine hazırladığınız bisküviyi yayıp dondurucunuza kaldırıp iyice donana kadar bekletin.Donduktan sonra istediğiniz zaman kalıptan ters çevirerek çıkartın ve dilimleyerek servis edin.Parfenizin şeker ve çilek oranını istediğiniz oranda ayarlayabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde özellikle iftar sonrası tüketebileceğiniz serinletici bir lezzet… Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun'na tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments