Etimekli Ekmek Kadayıfı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Şubat 2019 Salı

Etimekli Ekmek Kadayıfı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






ETİMEKLİ EKMEK KADAYIFI ✅1.5 su bardağı şeker
✅2 paket etimek ✅2.5 su bardağı su
✅1 tatlı kaşığı tarçın 
Muhallebisi için: ✅1 lt süt
✅1 su bardağı toz şeker
✅1 paket vanilya
✅1 tatlı kaşığı tereyağı
✅4 tepeleme yemek kaşığı un
✅3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
✅1 çay kaşığı damla sakızı ( krema şeklinde olandan) 
Üzeri için: ✅1 krem şanti
✅1 su bardağı süt
✅1 çay bardağı kadayıf. ( 1 tatlı kaşığı tereyağında kavuşuyoruz. ✅1 çay bardağı kırık ceviz ✅Büyük boy dikdörtgen bir cam kaba ekmekleri dizin. Şerbet için şekeri çelik tencerede iyice karıştırarak önce eritin sonra kaynamış suyu şekere ekleyin tüm şekerin erimesini sağlayın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca 4 dak. Kaynatıp altını kapatın. 5 dakika ilk sıcağının geçmesini bekleyin. Bu arada tarçınımızı ekmeklerin üzerine aralıklı serpelim. Tarçından sonra şerbetimizi yavaşca ekmeklerin üzerine dökelim. ✅Başka bir tencereye 1 lt sütü dökün. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve orta ısılı ocağın üzerine koyun. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya, tereyağını ve damla sakızınıda da ekleyin. Muhallenininde 5 dak bekleyip ilk sıcağı geçince iyice karıştırın. 
Muhallebiyi şerbetli ekmeklerin üzerine dökün, düzgünce yayın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi, üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın. Soğumuş olan ekmeklerin üzerine dökün ve tatlıyı soğumaya bırakın. Buzdolabında 3-6 saat arası bekletin.
Üzeri için dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Ben kadayıf ve ceviz kullandımnurtence_lezzetler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments