Sponsorlu Bağlantılar
İRMİK HELVALI PASTA 🍰
Erişim engeli olmaması için beğeni ve yorumlarınızı esirgemeyin!
Malzemeler;
3 su bardağı irmik,
1 çay bardağı sıvıyağ,
150 gram margarin veya tereyağı,
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker,
3 su bardağı su,
3 su bardağı süt
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt,
1 su bardağından 1 parmak eksik un,
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı),
1 paket vanilya.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar🙋🏻♀️🌺
Şimdi sizlere irmiğin en güzel halini sunacağım✌🏼
Pasta görünümlü bir irmik helvası düşünün, arasında kremsi dokusuyla nefis muhallebisiyle birleşmiş hafif mi hafif, yedikçe yediren nefis bir pasta hemde! 😍👌🏻🍰
O halde yapılışına geçelim arkadaşlar;
Öncelikle şerbeti için orta boy bir tencereye, şekerini, sütünü ve suyunu ilave edip şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım. Şekeri eriyince altını kapatalim beklesin. Muhallebisi için; gerekli bütün malzemeleri bir tencereye alıp, kaynayana kadar pişirelim en son vanilyasini ve isteğe bağlı hindistan cevizinide ilave edip soğumaya bırakalım ara sıra karıştıralım kalıp gibi tutmasın. Helvayı yapmak için;
Büyük granit bir tavaya ya da tencereye yağını ilave edip eriyince irmiğini dökelim kokusu çıkana kadar kısık ateşte iyice karıştırıp kavuralım sonra yavaş yavaş serbetini ilave edip, içini çekene kadar karıştıralım. En son kendini pilav gibi çekene kadar karıştırıp bırakalım ağzını kapatıp 10 dk bekleyelim. Helvayi iki eşit parçaya ayıralım ve çember ya da kelepçeli bir kalıba helvanın yarısını kalıbın tabanına döşeyelim ve kaşıkla bastırarak düzleyelim helvanın üzerine soğumuş muhallebisini döküp kaşıkla düzeltelim en son üzerine diğer ayırdığımız helvayı da ilave edip pürüzsüz bir şekilde düzleyip, buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat bekletildikten sonra süsleyip, servise sunalım. Afiyet olsun. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments