Fındık Lahmacun - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Şubat 2019 Cuma

Fındık Lahmacun

Sponsorlu Bağlantılar




 Fındık Lahmacun
İç malzeme
Sponsorlu Bağlantılar
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kasigi biber salcasi
1 tatlı kaşığı KarabiberTuz kimyon
1caybardagi sivi yag
Hamur malzemesi
1.5 su bardağı ılık su1,5 tatlı kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuzAldığı kadar unEvde Fındık Lahmacun Yapımı Tarifi'nin
Yapılışı
İlk önce hamurumuzu yoğurup dinlenmeye alacağız. Hamur yoğurma kabınıza ılık su şeker ve mayayı alın azar azar unu ekleyin tuzunu da koyup ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde dinlenmeye bırakın (ortalama 45 dk).
İç harcın sebzesini mümkün olduğunca küçük doğrayın.
Kabiniza kıymayı alın sebzeleri salçayı, karabiber ve tuzunu ekleyip hepsini karıştırın. malzemeleri geniş bir kapta elinizle karıştırabilirsiniz.
Mayalanan hamuru tezgahı unlayıp tekrar 2-3 dk yoğurun, hamuru açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırın. İlk bezenizi tezgahı unlayarak 2-3 mm kalınlığında açın ağzı geniş su bardağı veya varsa aparat ile küçük küçük yuvarlaklar çıkarın (kalan bezeleri de bu şekilde hazırlanacak).
Fırın tepsinize yağlı kağıt serip üzerini unlayın bardak ile çıkardığımız yuvarlakları aralıklı olarak dizin üzerlerine 1 tatlı kaşığı lahmacun içinden koyup kaşığın tersi ile yayın. 250 derece kızgın fırında pişirin. Üzerinin malzemesi pişmişse fırından çıkarabilirsiniz.Tarifi için turkan_oktay'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments