Fındıklı Kurabiye - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Şubat 2019 Pazartesi

Fındıklı Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Fındıklı Kurabiye
125 gr yumuşak margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2-3 damla karbonatı eritmek için limon suyu
2 çorba kaşığı keten tohumu
2 çorba kaşığı ay çekirdeği
2 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
3 su bardağı un
Öncelikle keten tohumu,ay çekirdeği ve iri kıyılmış fındığı teflon bir tavada kokusu çıkana kadar yaklaşık beş dakika kadar ayrı ayrı kavuruyoruz.Margarin ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım daha sonra yumurta ve sıvıyağ ekleyerek tekrar çırpalım.Geriye kalan nişasta,kabartma tozu ve unumuzu hamurumuza ekleyelim.Un miktarı değişiklik gösterebileceği için unu yavaş yavaş ekleyelim kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.Fındık,keten tohumu ve ay çekirdeğinede hamurumuza kattıktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar alıp elimizde yuvarlayalım üzerine biraz bastırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Üzerlerini çok fazla kızartmayacak şekilde pişirelim.Ben 180°de pişirdim her fırının pişirme ayarı değişiklik gösterebileceği için siz fırınızda hangi ayarda pişiriyorsanız o şekilde pişirin.bitter.cikolataam'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments