Sponsorlu Bağlantılar
FINDIK, ÜZÜM VE TAHİNLİ KURABİYE
Malzemeler
(Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 125 ml’dir)
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 su bardağı doğranmış kuru üzüm
3 yemek kaşığı tahin
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağına yakın un
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. İster elinizle ister dondurma kaşığı ile şekil verip önceden 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Yaklaşık 20 dk yeterli olacaktır.
✖️ Püf noktası: Fırını muhakkak önceden ısıtın ve kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz elinizle almayın, içini çekmesini bekleyin.'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments