Sponsorlu Bağlantılar
Fıstık Dolgulu Şekerpare
Hamuru için
✔️100 gr tereyağ
✔️1 su bardağı pudra şekeri
✔️2,5 su bardağı un
✔️1 yumurta
✔️1 kabartma tozu
Şerbeti için
✔️3 su bardağı su
✔️2,5 su bardağı şeker
✔️2-3 damla limon suyu
İçi için
✔️yarım su bardağından biraz fazla toz antep fıstığı
✔️2 yemek kaşığı pura şekeri
✔️2 yemek kaşığı su
İç doldusu Karışımını iyice karıştırıp 5-10 dk dinlendirin.
İlk önce şerbeti kaynatıp ılımaya bırakalım.Hamuru için bütün malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmağımızla oyuk açıp içine antep fıstıklı harçtan doldurup yuvarlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 180derece fırında üzeri kızara a kadar pişirelim. Çok fazla kızarmamasına dikkat edin.Fırından çıkan sıcak tatlılarımıza ılık şerbeti gezdirelim. Üzerini kapatıp iyice çektikten sonra servis edebiliriz.😋😋😋.'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments