Sponsorlu Bağlantılar
GÜL TATLISI🌹
🌹Hamuru için🌹
125 gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3.5 -4 su bardağı un (kontrollü koyalım az yada daha fazla olabilir)
🌹Şerbeti için🌹
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Öncelikle bir tencerede şeker ve suyu kaynatıyoruz kaynamaya çıkınca limonunu ilave edip 15 dk daha kısık ateş de kaynatıp kapatıyoruz.
(Akışkan bi kıvam olacak ama çok soğuk olmaması gerekiyo ılık olması lazim)Hamur için tereyağı sıvı yağı yumurta irmik sirke ve yoğurdu bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz daha sonra kabartma tozu ve vanilya yi ekliyoruz ve unu kontrollü birşekilde koyup yoğuruyoruz kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan bi parça koparıp beze yapıp merdane ile çok inceltmeden açıyoruz ve çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesiyoruz.
4 tana yuvarlağı kenarları üst üste gelecek şekilde koyuyoruz ve alttakinden sarmaya başlıyoruz ve bıçakla ortadan kesiyoruz.tepsimize alıyoruz orta kısımlarına fındık fıstık badem istediğiniz şeyi koyabilirsiniz.tum hamuru aynı şekilde yapıp önceden isittigimiz 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Kızaran tatlımızı firindan çıkarıp hemen ılık serbetimizi döküyoruz.şerbetini çekip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments