Haşhaşlı Çörek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Haşhaşlı Çörek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
HAŞHAŞLI ÇÖREK1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 şu bardağı un( dikkatli koyalım unu kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.)
Iç malzemesi





1 kase siviyag ile inceltilmis haşhaş ezmesi
Ilk önce ılık su şeker ve mayayi bir kaseye alıp mayayi kabarmasi için beş dk bırakıyoruz.
Diğer tarafta süt yumurta akı sıvı yağ ve tuzu bir kaba alıp karistiriyoruz içine Kabaran mayayi da döküp karistiriyoruz ve unu eklemeye başlıyoruz azar azar un ekleyerek yoguruyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz (ne kadar çok yogurursaniz okadar iyi bir sonuç elde edersiniz).hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 50 dk mayalanmasi için bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıp merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz üzerine haşhaş karisimini her yerine sürüp hamuru ikiye katliyoruz bıçakla iki tane uzunlamasina kesip çevirerek rulo yapıyoruz iki ucunu birleştirip yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine diziyoruz.butun hamurumuzu bu şekilde yapıyoruz. Üzerine ayirdigimiz yumurta sarisi sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kizarana kadar pisiriyoruz.
AFİYET OLSUNmutfaginuru'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments