Kadayıf Dolama - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Kadayıf Dolama

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





KADAYIF DOLMASI
500 gr taze kadayıf
Ceviz içi
Kızartmak için
Sıvı yağ
2 adet Yumurta
Su
Şerbeti
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Ilk önce şerbeti icin su ve sekeri bir tencereye alip ocaga koyuyoruz kaynması için.serbetimiz kaynayinca limon sıkıp biraz daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz iyice sogumasi gerekiyo.
Kadayiflarimizdan bi parça koparıp elimize alıp içine ceviz parçaları koyup kenarlarindan toplayarak sarma gibi sariyoruz.cok kalın sarmayalim ki piserken içi de iyice pissin.daha sonra yumurtalarimizi kırıp yarım çay bardağı su ekleyip iyice çarpıyoruz bir kaç dakika. (Su katmamizin sebebi tatlimizin yumurta kokmamasi şu katmazsak yumurta kokabilir)
Cirptigimiz yumurtaya kadayiflarimizi batırıp fazlasını suzdurup kızgın yağa atıyoruz her tarafini iyice kizartiyoruz.pisen kadayiflarimizi cikarip soguk serbetle bulusturuyoruz.bütün kadayiflarimiza aynı işlemi uyguluyoruz. soguyunca servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUNmutfaginuru'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments