Sponsorlu Bağlantılar
Karamelize edilmiş etimek tatlısı
Muhallebi için
1 litre süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Damla çikolata
Öncelikle teflon tavaya şekeri koyup şekeri eritin rengi dönünce içine 2,5 bardak sıcak suyu ilave edin şeker iyice eridikten sonra kapatın. Muhallebi için tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri koyup koyulaşıncaya kadar kaynatın altını kapatıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Borcama etimekleri dizip üzerine karamel şerbetini dökün, ekmekler şerbeti çekince üzerine muhallebiyi dökün bir kenara soğuması için bırakın, bu arada Krem şantiyi hazırlayıp buzdolabına kaldırın muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerini krem şanti ile süsleyip damla çikolatayı serpin.
Not; Benim borcam kare olduğu için etimekleri iki sıra koydum. Bunun için önce bir sıra etimek dizip üzerine şerbetin yarısını dökün tavada kalan şerbete diğer etimekleri ilave edin muhallebinin yarısını döküp üzerine ıslattığınız etimekleri dizin sonra kalan muhallebiyi dökün. Yada siz isterseniz tek sıra yapabilirsiniz. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments