Karamelli trileçe - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Şubat 2019 Cuma

Karamelli trileçe

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Karamelli trileçe 
.🌺Pandispanya için :
🔹6 tane yumurta
🔸1,5 su b, şeker
🔹2 su b, un
🔸1 paket hamur kabartma tozu
🔹1 paket vanilya
🔸1 fiske tuz
🔹Yarım çay b, sıcak su
🌺Keki ıslatmak için :
🔸4,5 su bardağı süt
🔹4 yemek kaşığı şeker
🔸1 paket 200 gr krema
🌺Karamel sosu için :
🔹1,5 çay b, şeker
🔸1 çay bardağı su
🔹1 yemek kaşığı nişasta
🔸2 çay bardağı su
Yumurtanın sarısı ve beyazını birbirinden ayırın. Beyazına bir fiske tuz atın mikser ile 6 dakika kadar çırpın tıpkı krem şanti gibi kabaracaktır. Sarısına şekeri koyup onuda 6 dakika kadar çırpın. Sonra ılık suyu katıp çırpın ve elenmiş un, vanilya ve hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın, mikseri bırakın spatula ile beyazını sarısına katıp yavaş yavaş alttan üste doğru karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş büyük boy borcama hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin kürdan testi yaptıktan sonra kaptın. Kekiniz biraz soğuduktan sonra ters çevirip kürdanla her tarafını delin tekrar borcama koyup diğer yüzünü delin. Sütü tencereye koyup bıraz ılıtın kaynatmayın, şeker ve kremayı koyup karıştırın, ve şekeri iyice eritin, bu karışımı kekin üzerine yavaş yavaş döküp her tarafına iyice yedirin. Karamel için teflon tavada şekeri eritin içine ama çok yakmayın, 1 çay b, suyu katıp tekrar eriyene kadar pişirin. Bu sırada şeker tekrar sertleşir önemli değil kaynadıkça eriyecektir, daha sonra nişasta ve 2 çay b, suyu karıştırıp tavaya ekleyin karıştırıp kıvam bulunca kapatıp kekin üzerine gezdirin. En az 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın...NOT : Üzerine şekil verecekseniz böyle kremasında 1 yemek kaşığı kadar ayırın.elifin.mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments