Katmer Poğaça - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Katmer Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





KATMER POĞAÇA 
1 su bardağı ılık süt 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket (42 gr)yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4-4.5 şu bardağı un (kontrollü koyalım un miktarı degisebilir)
Arasına sürmek için
100 gr tereyağı
Iç malzemesi 
Peynir-maydanoz (isteğe göre hersey olabilir )Seker ılık süt ve ve mayayi bir kaba alıp mayanin kabarmasi için bırakıyoruz.daha sonra bir kaba yumurta akı sirke tuz sıvı yağ ve süt maya karisimini alıp karıştırıyoruz.unu ekliyoruz kontrollü ekleyelim yumuşak bir hamur elde ediyoruz.iyice yogurmamiz lazım. Mayalanmasi için bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru alıp 8 eşit parçaya boluyoruz ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz açarken un kullanabilirsiniz.her bir açılmış hamurumuza erittigimiz yada oda ısısında yumusayan tere yagindan sürüp üst üste koyuyoruz.en üsttekine yağ surmuyoruz. Üst uste aralarını yaglayarak koydugumuz hamurlari merdane ile çok ezmeden açıyoruz ve bi yuvarlak elde ediyoruz.16 eşit parçaya bölüp iç malzemesini koyup sigara böreği gibi sariyoruz.30dk Tepside mayalansin diye bırakıyoruz.uzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN ✔daha öncede farklı bir katmer poğaça tarifi paylasmistim buda oldukça Kabaran ve kat kat olan bi tarif.mutfaginuru'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments