Sponsorlu Bağlantılar
KÜLAH KÖFTE
🔸300-400 gr kadar kıyma
🔸1 yumurta
🔸1 soğan
🔸2-3 yemek kaşığı galeta unu
🔸karabiber,toz kırmızı biber,kimyon ve tuz
PÜRESİ İÇİN
🔸2-3 adet orta boy patates
🔸1 yemek kaşığı tereyağ
🔸kıvam vermek için 2-3 kaşık süt
🔸tuz ve karabiber
Köftemiz için kıymamızı bir kaba koyup içine soğan ve sarımsak rendemizi,galeta ununu ve baharatları katıp iyice yoğuralım ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim. Püre için patateslerimizi haşlayalım.Haşlanan patateslerin içine sıcakken tereyağı ,tuzu,karabiberi ve sütü katarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezelim.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde bir parça alın ve elinizle bastırarak yassılaştırın metal külaha hiç boşluk kalmayacak şekilde güzelce sarın bu işlemi yaparken elinizi hafif suyla ıslatarak yaparsanız daha kolay şekil verirsiniz. Köfteleri metal külahlarla beraber kızgın yağın içine dikkatlice bırakarak kızartın.Kızaran köftelerin içinden külahı çıkarın.Patates püresini krema torbasına koyarak köftenin içine sıkın.
📌Kıymanız çok yağlı bir kıyma olmasın çünkü kızarırken yağları eriyeceği için şeklinde bozulmalar olabilir.
📌Kızartmak istemezseniz fırında da pişirebilirsiniz.
📌Köfteyi kızartacaksanız az sıvıyağda değil de biraz daha bol sıvıyağda kızartırsanız daha güzel kızarır.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments