Sponsorlu Bağlantılar
LAHMACUN TADINDA EKMEK DİLİMLERİ
10-12 dilim bayat ekmek veya tost ekmeği
KIYMALI HARÇ İÇİN
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet büyük boy domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet yeşil biber
Yarım adet kapya biber
Yarım çay bardağı su
Bir tutam maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kıymalı harç için, ince ince doğradığınız malzemeleri, kıymayı, tuzu ve baharatları bir kabın içine koyup elinizle yoğurun. Azar azar su ilave edip ekmeklerin üzerine rahatça sürebileceğiniz kıvama getirin. Ekmekleri fırın tepsisine dizin. Kıymalı harcı üzerlerine yayarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. (Bu süre fırından fırına değişebilir)Sıcak sıcak afiyetle tüketin.Bu ölçülerle 10 ila 12 adet ekmek dilimi çıkıyor. Tabiki bu, harcı ekmeklerin üzerine ince veya kalın sürmenize göre değişebilir. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun'na tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments