Revaniye (Kadıboğan) - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Şubat 2019 Pazar

Revaniye (Kadıboğan)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






REVANİYE(KADIBOĞAN)

250 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış )
Aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN 
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

HAZIRLANIŞI 
Öncelikle ılık olması gerektiği için şerbetini hazırlayalım. Şekeri ve suyu tencere koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dilim limonu atıp yaklaşık 5 dakika daha kaynatıp ılıması için kenara alın. Oda ısısında yumuşamış margarini aldığı kadar unla (200 ml ‘ lik bardakla 3 bardak un kullandım ) güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak ortasına bastırıp çukur oluşturun. Yağlanmış tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine yumurta sarısı sürmediğimiz için kızarması zaman alıyor endişelenmeyin.  Fırından çıkan sıcak kurabiyelere ılık şerbeti dökün. Şerbetini çektikten sonra  ister sade, ister kaymak, isterseniz krem santiyle servis edin.  Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun:)))yelizin_tatli_mutfagi'na tesekkurler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments