Sponsorlu Bağlantılar
MAKARON KEK
100 gr oda ısısında yumuşak margarin ya da tereyağ
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2.5 sb un
Arası için :
1 su bardağına yakın soguk süt ve 1 poşet sade kremşanti
Üstü için : 1 paket bitter ya da sütlü benmari usulü eritilmiş çikolata
Hazırlanışı
Yağla şekeri mikserle iyice çırpalım. Sırasıyla diğerlerini çırparak ekleyelim. Bu aşamadan sonra el çırpıcısıyla karıştırdım sıçrıyor çünkü 😉en son unu da ekleyip karıştıralım 😊👉kekten daha koyu kurabiyeden daha cıvık bir hamur oluyor ✋hiç panik yok ☝..
Simdiii hamuru şanti sıkma torbasına dolduralım 😉torbası olmayanlar için de 😆ben buzdolabı poşetine doldurup, resimdeki gibi uc kısmını kestim. Ilk etapta hamurun yarısını koydum. 1 tatlı kaşığı olacak sekilde hamuru aralikli olarak yağlı kağıt serilmis tepsiye sıkalım. Sıkma islemi bitince hamurun diger yarisini da koyup hamuru bitirelim. .(hamurun hepsini koyarsaniz buzdolabi poseti patlayabilir✋) Hamurun uc kısımlarını elimizi suya batırıp duzlestirelim 😉. .sonra da önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dk pişirelim. ✋çok pişerse kurabiye gibi sert olur. .
Şantiyi önceden sütle çırpıp dolaba kaldıralım.
Fırından çıkan keki soğumaya bırakalım ters çevirip üstlerine şanti sıkalım. Diğerini onun üstüne düzgünce kapatalım. .üstüne de benmari usulü eritilmiş çikolatayı sıkıp süsleyelim. Şimdi bunları buzdolabına kaldıralım ve iyice soğuyup dinlenmesini sağlayalım. Sonra da hüpletelim 😁 👍 yediginizi yiyin yemediginizi buzluğa bile kaldirabilirsiniz. 26 adet şantili makaron kek hazır 😉 afiyetler olsun'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments