Pratik Şipşak Islak Kek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Şubat 2019 Pazartesi

Pratik Şipşak Islak Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





PRATİK ŞİPŞAK ISLAK KEK 
1 sb oda ısısında süt 
1 sb sıvıyağ 
1 sb şeker 
2 yemek kaşığı kakao (25 gr ) 
Bu karışımdan yarım su bardağı sos ayırıp, ustunu tamamlamak icin: yarım su bardagi süt , 
geri kalan karışıma eklemek için : 
3 yumurta ( oda ısısında ) 
1 vanilya 
2 su bardağından 2 parmak eksik un 
1 kabartma tozu 
Hazırlanışı 
Önce yukardaki sıvıları süt, yağ, şeker ve kakaoyu mikserle derin bir kapta(sıçramasin ) iyice çırpalım. Bu karışımdan yarım su bardağı kenara ayıralım. .ayırdigımız yarım su bardagi sosun üstünü yarim su bardağı süt ekleyerek, 1 su bardağına tamamlayalım. Bunu kaşıkla karıştıralim ve kekin üstüne dokecegimiz sosumuz hazır 😉 geriye kalan kakaolu şekerli yağlı karışımın üstüne (kekini yapmak için) yumurtaları kırıp iyice çırpalım. Bu aşamada Yumurtalar oda ısısında olursa ve güzelce çırparsanız 👉👉kekiniz güzel kabaracaktir.ustune vanilyayı koyup tekrar çırpalım ve en son ununu ekleyip onun da üstüne kab.tozunu ekleyelim ve son kez güzelce çırpalım işteee😉kek harcımız da hazır 😉 tepsimizi (28 cm ) yağlayıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 – 25 dk.kadar kontrolü bir şekilde pişirelim ve fırından çıktıktan 2 -3 dk sonra dilimlere keselim ve sosunu kaşıkla her yerine gezdirelim. Son derece ıslak yumuşak ve hafif oldu. .afiyetler olsun 😊hamideaygan75'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments