Midye Böreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Midye Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





PATLICANLI MİDYE BÖREĞİ
3 adet yufka
🍆Iç harcı için🍆
4 adet orta boy patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet domates(konserve domatesde olur
1 kase ince sofranmış maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Sıvı yağ
🍆Sosu için🍆
1.5 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Ilk önce iç harcını hazırlıyoruz.sogani yemeklik doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tavaya alip hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz,patlıcanların kabuklarını tamamen soyup minik minik doğrayıp kavrulan soğanın üzerine alıyoruz ve kavuruyoruz,tuz ve baharatları atıp karıştırıp,kabugunu soyup küp küp dogradigimiz domatesleri üzerine koyup karıştırıyoruz.iyice kavrulduktan sonra ince kiydigimiz maydanozları döküp karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Sosu için süt yağ ve yumurtayı bir kaba alıp iyice cirpiyoruz.
Yufkalarımızın birini alıp açıp dörde bölüyoruz(yufkaniz cok buyukse daha küçük borekler olsun isterseniz 6 ya da bolebilirsiniz) bir parçasını alıp her yerine sostan sürüp bir bıcakk yardımıyla üçgen seklindeki yufkanın uç kısmından geniş kısmına doğru bıçakla ittirerek pile yapıyoruz, pilenin oluşan iki üçünü biraraya getirerek birleştirip uç kısmına iç harçtan koyup diğer ucuna doğru katılıyoruz fırın tepsisine alıyoruz.butun yufkalara aynı işlemi uygulayıp üzerine kalan harçtan sürüp (yumurta sarisida olabilir) susam yada corek otu serpip önceden işittiğimiz 180 derece fırında kizarana kadar pişiriyoruz.mutfaginuru'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments