Pırasalı Boşnak Böreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Pırasalı Boşnak Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






PIRASALI BOŞNAK BÖREĞİ
Hamur için
1 kg un
2 tatlı kaşığı tuz
3-3.5 su bardağı ılık su(kontrollü koyalim)
Iç malzemesi
1 kg pirasa
300 gr kiyma(kiymasizda olabilir) 
Sıvı yağ
Tuz,karabiber
Hamuru açarken sürmek icin
3 yemek kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı sıvı yag
Ilk önce iç harcimizi hazırlıyoruz soğuması için.pirasalari yıkayıp ince ince dogruyoruz.tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağı ve kiymayi koyup kavuruyoruz.kiyma kavrulunca pırasayı tuz ve karabiberi koyup karıştırıp iyice kavuruyoruz.ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamur icin Unu(eleyerek kullaninca daha guzel olur)ve tuzu bir kaba alıp şöyle bi kariatiriyoruz daha sonra ılık suyu(suyun ılık olması çok önemli soğuk olursa hamur açılmaz çok sıcak olursa açarken yirtilir) yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz.yumusak bir hamur elde ediyoruz ve iyice yoğurduktan sonra dört eşit parçaya bölüp(acmak icin buyuk bi masaniz varsa iki esit parcaya da bolebilirsiniz)tek tek iyice yoguruyoruz ve kenara alıyoruz üzerini kapatıp 30 dk dinlenmesi için bırakıyoruz.hamur dinlenmezse zor açılır.cok dinlenirsede açarken hemen yırtılır.Bu arada hamurun uzerine surmek icin tereyağını ve sıvı yağı bir kaba alıp ocakta eritiyoruz.
Yarım saat dinlenen hamurun bir parçasını alıp altına ve üstüne un serperek merdane ile bir tepsi boyutu kadar açıyoruz daha sonra üzerine dört yemek kaşıgi erittigimiz yagdan serpip heryerine sürüyoruz. Ve iki elimizin üstüne alıp cevir çevire biraz büyütüyoruz.(iki kişi olursa daha kolay olur)buyuyen hamuru bir masanın üzerine alıp etrafında done done hamuru yavaş yavaş çeke çeke açıyoruz.hamur zaten çok kolay acılan bi hamur etrafında dönerek hafif çekerek çok kolay bi şekilde büyütüyoruz ve iyice incelince her iki kenar kısmına iç harcimizdan koyup iki yemek kaşığı yağ serpip rulo şeklinde sariyoruz ve yagladigimiz fırın tepsisine alıyoruz.butun bezeleri aynı şekilde açıp sarıp tepsimize koyuyoruz.kalan yağı üzerine sürüp önceden isittigimiz 200 derecede pişiriyoruz.incecik ve çok lezzetli bi börek oluyo.
AFIYET OLSUN.mutfaginuru'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments